035-6214014 info@hobbemalaan.nl

Onze behandelingen

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde verstaan wij alle behandelingen die door een algemeen praktiserend tandarts worden uitgevoerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld vullingen, kronen, bruggen, extracties van tanden of kiezen en verstandskiezen, verdovingen, wortelkanaalbehandelingen, sealen en röntgenfoto’s.

Mondhygiëne

Onze preventie- assistentes en mondhygiënistes richten zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen, te bestrijden en te genezen.

Facings

Indien er onvrede is over de kleur en/ of vorm van een tand(en) kan er gekozen worden voor het plaatsen van een schildje (facing) over deze tand. Dit schildje kan van composiet (wit vulmateriaal) of porselein zijn. Doordat het laboratorium van de tandtechnicus in de praktijk gevestigd is, wordt er nauw samengewerkt tussen de tandartsen en de tandtechnicus.

Kroon- en brugwerk

Een kroon is een kunsttand- of kies die over uw eigen tand of kies wordt gezet. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van uw gebit. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt.

Protheses

Wanneer de tanden en kiezen verloren zijn (gegaan) kunnen we een op maat gemaakt gebit van kunststof vervaardigen. We bespreken met u de benodigde stappen en er kan indien nodig een aanvraag bij de verzekeraar voor een implantaat gedragen prothese gedaan worden. Soms is een afdruk niet mogelijk en zal er met een mondscanner een “afdruk” gemaakt worden.

Implantaten

Een implantaat is een titanium schroefje in de kaak die de functie overneemt van de wortel. Op het implantaat kunnen we een kroon voor u vervaardigen of op twee (of meer implantaten) een brug of prothese. We werken al tientallen jaren nauw samen met een gerenommeerde NVOI gecertificeerde implantoloog.

Onzichtbare beugels

Air smile is een onzichtbare beugel die zorgt voor een optimale functionaliteit en esthetiek van uw gebit. De beugel is gemaakt van dunne plastic hoesjes die u over uw tanden en kiezen schuift. Eens in de twee weken krijgt u een nieuwe set aangemeten.

Bleken

Wij werken met op maat gemaakte bleekbitjes en bleekgel tot maximaal 6% waterstofperoxide (extern bleken). Na een ongeval of een wortelkanaalbehandeling kan het voorkomen dat er een tand verkleurd is. In dat geval zullen we de bleekgel in de verkleurde tand aanbrengen (intern bleken).

Angst

Spijtig genoeg zijn er mensen die een angst hebben voor de tandartsbehandeling. Mocht u tot deze groep behoren dan bent u ook bij ons van harte welkom. Schroom niet om voorafgaand aan de intake of de behandeling aan te geven dat u angstig of gespannen bent. Zo kunnen we hier op anticiperen door bijvoorbeeld meer tijd voor u te nemen, oppervlakte verdoving aanbrengen voordat de naald wordt ingebracht, of een scan te maken in plaats van een afdruk.

Kinderen

Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is op tandheelkundige problemen en hoe kleiner de kans is dat er later tandartsangst ontstaat. Voor jonge kinderen is het goed als een van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. We doen een mondonderzoek, bespreken poets- en voedingsgewoonten en letten op spreek en slikgewoonten. Als uw kindje twee jaar is het een goed moment om te starten. Alles gaat spelenderwijs. Sommige kindjes springen zo in de stoel, anderen kijken liever eerst de kat uit de boom op de schoot bij de ouder. Dit is allemaal goed en we zullen er alles voor doen dat elk kindje met een glimlach en een kadootje de praktijk verlaat.

Wortelkanaal behandeling

Een tand of kies kan ontstoken raken. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen van die ontsteking zijn. Een ontsteking kan niet alleen pijn geven, maar ook een gevaar vormen voor de tand of kies. Daarom voeren we een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwkanaalbehandeling, uit. Tijdens deze behandeling verwijderen we de ontstoken zenuw uit de wortel(s) van uw tand of kies, maken we de wortelkanalen goed schoon en vullen we de wortelkanalen weer op.

Contactgegevens

Telefoon

Openingstijden

Maandag van 8.30u tot 17.00u
Dinsdag van 8.30u tot 17.00u
Woensdag van 8.30u tot 17.00u
Donderdag van 8.30u tot 17.00u
Vrijdag van 8.30u tot 17.00u

Inschrijfformulier

Middels onderstaand formulier kunt u uzelf en/of uw gezinsleden aanmelden bij onze praktijk. Wij zullen binnen 5 werkdagen contact met u opnemen.